Dýňové chilli
Publikováno 15.06.2018 v 09:42 v kategorii Mleté maso, přečteno: 19x
Ingredience: 2 PL oleje, 1 středně velká cibule, 3 stroužky česneku, utřeného, 450 g mletého hovězího, 1 žlutá paprika, 2 konzerva (á 400 g) červených fazolí ve sladkoslaném nálevu, 2 hrnky (480 ml) kuřecího vývaru (nebo 2 hrnky vody a jedna kostka slepičího bujónu), 450 g dýňového pyré, 1 ČL sušené petrželové natě, 1 ČL mletého chilli, 1 1/2 ČL sušeného oregana, 1 1/2 ČL kmínu (římský kmín, comino), 1 1/2 ČL soli
Postup: Ve větším hrnci (cca 3 - 5 l) zpěníme na oleji cibuli, přidáme česnek a maso. Orestujeme dohněda, asi 5 minut. Přidáme papriku a restujeme dalších 5 minut. Nakonec přidáme všechny zbývající suroviny, přivedeme k varu, snížíme teplotu na nižší stupeň (1-3), přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 2 hodiny. Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným sýrem a čerstvým koriandrem. Jako příloha je nejlepší kukuřičný chleba kukuřičný chleba.
Komentáře
Celkem 0 komentářů