Dýňové lívanečky
Publikováno 03.07.2018 v 14:26 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 39x
Ingredience:1 menší nebo ½ velké dýně, špetka soli, 2 vejce, 200g polohrubé mouky, 3 lžíce cukru krupice, ½ kypřícího prášku, 50 ml mléka dle potřeby, olej na smažení, med k podávání
Postup:Dýni vydlabeme, oloupeme anakrájíme na kousky.Vložíme do hrnce s vodou, mírně osolíme a vaříme doměkka, přibližně 10-15 minut. Vodu slijeme, necháme chvíli vychladnout a pak dýni rozmixujeme na pyré. Do vychladlého pyré vmícháme rozšlehané vejce. Mouku promícháme s cukrem a práškem do pečiva a postupně přidáváme k pyré. Pokud je těsto příliš hutné, můžeme naředit troškou mléka. Na pánvi rozehřejeme olej a lžící nanášíme těsto. Lívanečky smažíme z každé strany asi 3 minuty. Podáváme přelité medem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů