Dýňové ragú s vepřovým masem a praženými semínky
Publikováno 15.06.2018 v 08:22 v kategorii Vepřové, přečteno: 37x
Ingredience: 700 g dýně, 300 g vepřového masa (plec), 1 větší cibule, 1 červená paprika, 3 stroužky česneku, 100 g drcených rajčat, 300 ml hovězího vývaru, 1 sklenice červeného vína, 2 bobkové listy, Sůl, pepř, olej
Postup: Dýni oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Semínka si odložíme stranou. Dýni nakrájíme na kostičky. Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Do rozehřáté hlubší pánve nalijeme olej a osmažíme nejprve cibuli, následně přidáme maso, které restujeme ze všech stran. Do pánve přidáme dýni a opět restujeme. Směs podlijeme červeným vínem, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme 10 minut. Po deseti minutách vše podlijeme vývarem, přidáme bobkové listy a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme, dokud není maso měkké. Do směsi přidáme drcená rajčata a zamícháme. Krátce povaříme a ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Šťávu zredukujeme vařením na minimum, abychom nemuseli pokrm zbytečně zahušťovat. Na druhé pánvi opražíme dýňová semínka. Hotové ragú podáváme posypané dýňovými semínky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů