Dýňové rizoto
Publikováno 25.04.2019 v 13:12 v kategorii Bez masa, přečteno: 32x
Suroviny:2 hrnky rýže arborio, 1 hrnek nahrubo nastrouhané vařené dýně, 1 hrnek bílého vína, 1 hrnek zeleninového vývaru, 1 větší šalotka, trocha olivového oleje, ½ hrnku nastrouhaného parmazánu, špetka šafránu, sůl, pepř, čerstvé bylinky na ozdobení
Postup: Ve větší rendlíku zpěníme na oleji nadrobno nasekanou šalotku, pak vsypeme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Pak rýži zalijeme vínem, mícháme a vaříme na mírném ohni. Když se víno odpaří, přiléváme podle potřeby postupně vývar a vaříme, až bude rýže uvnitř pevnější a na povrchu měkká a směs začne být krémová. Vmícháme nastrouhanou dýni, šafrán, podle chuti osolíme a opepříme, nakonec vmícháme polovinu parmazánu a ještě krátce povaříme. Rizoto ozdobíme bylinkami a zbylým sýrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů