Dýňové rizoto s krevetami, šalvějí a vínem
Publikováno 26.09.2018 v 08:43 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 44x
Ingredience: Na rizoto:1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 dýně hokkaido, 3 stroužky česneku,100 ml bílého vína, 1 hrnek rýže arborio, sůl,šalvěj, pepř, 1 hrst parmezánu, 1 lžíce másla
Na krevety: 225 g loupaných krevet, 1 lžíce olivového oleje. 1 čerstvá chilli paprička, 1 stroužek česneku, sůl, pepř
Postup:Dýni rozpulte, lžící z ní vydlabejte semínka a pokrájejte ji na kousky. Jednu velkou cibuli pokrájejte najemno a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Pro pikantnější chuť můžete v této fázi přidat i trochu chilli.Do hrnce přidejte dýni a ještě asi 5 minut restujte, aby trochu změkla. Zasypejte rýží a nasekaným česnekem, pořádně promíchejte a zalijte vínem. Přidejte šalvěj (pokud nemáte, fajn je i tymián nebo rozmarýn) a povařte, aby se víno trochu odpařilo. Zalijte vodou či vývarem, podle toho osolte a za občasného míchání vařte pod pokličkou asi 20 minut doměkka.Mezitím si připravte krevety. Tento krok můžete i úplně vynechat nebo je vyměnit za jemné krůtí či kuřecí maso. Na troše oleje s nasekanou chilli papričkou (nebo chilli vločkami) zprudka orestujte oloupané krevety, aby zrůžověly a opekly se. Přidejte i najemno nasekaný česnek, osolte a opepřete a případně ještě zakápněte olejem. Rizoto zjemněte máslem, dochuťte citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem a vmíchejte sýr. Podávejte spolu s krevetami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů