Dýňovo-čočková polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:52 v kategorii Polévky, přečteno: 23x
Ingredience: 1/2 velké dýně hokkaido, sůl, pepř, 1 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1 cm čerstvého zázvoru, 1/2 hrnku červené čočky, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky chilli, 1 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 1 stroužek česneku
Postup: Dýni jsem omyla a nakrájela na menší kostky. Osolila jsem ji, opepřila a dala péct do předehřáté trouby asi na 20 minut. Mezitím jsem si na lžíci olivového oleje restovala nadrobno nakrájenou cibuli, na minutu jsem přidala na plátky nakrájený česnek a zázvor. Přisypala jsem čočku, dochutila kurkumou, chilli, zalila 3 hrnky vody a dala vařit na 15 minut. Upečenou dýni jsem rozmixovala a přidala k čočce. Ještě chvíli jsem prohřála, případně dochutila a podávala posypané cibulkou. Tu jsem jednoduše orestovala na lžíci olivového oleje s plátky česneku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů