Recepty z rájePřes 1000 receptů

Dýňovo-čokoládový koláč

Publikováno 19.06.2018 v 15:02 v kategorii Koláče, přečteno: 18x

Ingredience: na korpus: 225 g máslových sušenek, rozemletých najemno (např. bebe), 1/2 hrnku (120 g) ořechů, např. vlaškých, mandlí, apod., rozemletých, 113 g másla, rozpuštěného, 2 PL hnědého třtinového cukru ,1/2 ČL mleté ​​skořice ,1/8 ČL soli

na náplň: 3/4 hrnku (180 ml) smetany, 31%, 1/4 hrnku (60 ml) plnotučného mléka, 2/3 hrnku (160 g) dýňového pyré, 255 g hořké čokolády, jemně nasekané, 2 vejce, 1 ČL mleté ​​skořice, 1 ČL dýňového koření, 1 polévková lžíce bourbonu (nebo vanilkový extraktu)

Postup: Troubu předehřejeme na 165 °C. Smícháme rozemleté sušenky, ořechy, koření a cukr s rozpuštěným máslem. Promícháme. Směs vtlačíme na dno a do stran koláčové formy, vel. 20 - 24 cm. Upečeme v troubě cca 8 -10 minut a necháme zcela vychladnout. Troubu snížíme na 125 °C.

náplň: Mléko a smetanu nalijeme do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřejeme v mikrovlnné troubě, dokud nezačne bublat. Přidáme nasekanou čokoládu, necháme chvíli odstát a potom vymícháme metlou dohladka. Mezitím rozšleháme vejce spolu s dýní a kořením v misce. Postupně vmícháme čokoládovou směs a vždy dobře promícháme. Nakonec vmícháme bourbon nebo vanilku. Nalijeme do vychladlého korpusu a pečeme v předehřáté troubě cca 35 - 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a vychladit dáme do lednice alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc. Krájíme ostrým nožem, který před každým řezem vždy namočíme do horké vody a řádně osušíme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?