Dýňovo-jablečná polévka
Publikováno 18.09.2018 v 08:32 v kategorii Polévky, přečteno: 23x
Suroviny: 1 střední cibuli, 1 řapíkatý celer, 1 větší mrkev, 1 dýni, zelená nakyslá jablka (v poměru k dýni 1 ku 3), 2 lžíce másla, 1 l zeleninového vývaru, mletou skořici, muškátový oříšek, sůl, bylinky dle chuti
Postup:Cibuli a celer nasekáme na drobno, mrkev nakrájíme na kostičky, dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky, jablka zbavíme jádřinců a také nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a společně restujeme cibuli, celer a mrkev asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidáme dýni, jablka a vývar a přivedeme k varu. Přiklopíme a na mírném ohni vaříme asi 30 minut, než zelenina změkne. Poté rozmixujeme, dochutíme solí a špetkou skořice a muškátového oříšku. Ozdobíme orestovanými dýňovými semínky a nasekanými bylinkami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů