Dýňovo-kokosová polévka s dijonskou hořčicí
Publikováno 04.12.2018 v 06:46 v kategorii Polévky, přečteno: 47x
Suroviny:dýně hokkaido 1,5 kg, přepuštěné máslo 2 lžíce, čerstvý zázvor 2 plátky,voda 2 litry,bio zeleninový bujón 2–3 kostky, citronová šťáva 1 lžíce,kurkuma 1 špetka,kokosové mléko 200 ml,malé sušené chilli papričky 1–2 ks,mletý kardamom 1 lžička,drcený kmín 1 lžička,dijonská hořčice 2 lžíce,nerafinovaná sůl podle chuti
Postup:Dýni neloupejte, jen odstraňte semínka a nakrájejte ji na větší kusy.V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo a přidejte nakrájenou dýni. Přihoďte plátky zázvoru, zalijte vodou a přidejte rozdrobený bio zeleninový bujón.Nechte lehce probublávat, až je dýně velmi měkká (asi 20 minut).Přikápněte citronovou šťávu a přisypte kurkumu. Přilijte kokosové mléko a rozmixujte ponorným mixérem na krém.Přidejte rozdrobenou chilli papričku, kardamom, drcený kmín a dijonskou hořčici. Vraťte na oheň a nechte ještě 2 minuty probublávat. Podle chuti dosolte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů