Dýňový krém s jablky
Publikováno 03.09.2019 v 11:29 v kategorii Polévky, přečteno: 34x
Suroviny: dýně hokkaido 1 ks, červené jablko 2 ks, česnek 3 stroužky, červená cibule 1 ks, olivový olej, přepuštěné máslo 1 lžíce, sůl, smetana ke šlehání 250 ml, voda, nebo vývar zeleninový či kuřecí 500 ml, zázvor velikosti palce, šťáva z půlky či celého pomeranče
Postup: Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni důkladně omyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na měsíčky. Jablko zbavte slupky a jádřince a nakrájejte na měsíčky. Česnek zbavte slupky. Nakrájenou dýni, jablíčka a oloupaný česnek dejte na pečícím papírem vystlaný plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut. Ve větším hrnci rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte upečenou dýni s jablíčky, orestujte a zalijte vodou či vývarem. Chvilinku povařte a poté přidejte sůl, smetanu a nastrouhaný zázvor. Nakonec rozmixujte dohladka. Podávejte ozdobené petrželkou, sekanými pistáciemi a smetanou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů