Egyptská čočková polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:49 v kategorii Polévky, přečteno: 21x
Suroviny: větší cibule 1 ks, ghí nebo extra panenský olivový olej 2 lžíce, česnek 2 stroužky, střední mrkev 2 ks, rajče 1 ks, střední brambora 1 ks, římský kmín 1 lžička, kurkuma 1 lžička, žlutá nebo červená čočka 500 g, voda nebo vývar 1,5 l, mořská sůl, čerstvě mletý pepř nebo chilli podle chuti
Postup: Na tuku orestujte dozlatova cibulku nakrájenou na kostičky. Když cibulka zkaramelizuje, přidejte česnek, koření a ještě minutku restujte. Ke koření teď můžete přidat zbývající ingredience. To znamená všechnu zeleninu pokrájenou na kostičky a čočku. Zalijte vývarem nebo vodou, posolte a přiveďte k varu. Stáhněte výkon na minimum a přiklopené takto nechte jemně probublávat, dokud čočka nebude měkká, přibližně 15–20 minut. Pomocí ponorného tyčového mixéru nebo blenderu polévku rozmixujte na jemné pyré, které dochuťte solí a pepřem, popřípadě, pokud je příliš husté, nařeďte vývarem nebo vodou. Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo hladkolistou petrželí spolu s citronem na přikyselení.
Komentáře
Celkem 0 komentářů