Estofado
Publikováno 12.06.2018 v 08:28 v kategorii Hovězí, přečteno: 24x
Suroviny: olivový olej 3 lžíce, cibule na čtvrtky 2 ks, česnek na jemné plátky 6 stroužků, hovězí kližka na cca 3cm kostičky 1 kg, hřebíčky 12 ks, mletá skořice 1/2 lžičky, šafrán (koupíte na www.justspice.cz) 1 větší špetka, sušené oregano 1/2 lžíce, paprika 1/2 lžíce, sůl, pepř, rajčata, oloupaná a bez semínek 6 ks, suché červené víno 2 lžíce, zelený mražený hrášek nebo fazole fava 400 g, ocet z červeného vína 2 lžíce, čerstvý drobivý kozí sýr 250 g
Postup: Ve větším kastrolu rozehřejte olej a smažte cibuli a česnek asi 5 minut do měkka. Maso smíchejte v míse se vším kořením, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně okořenilo. Přidejte maso do kastrolu, zvyšte plamen a opékejte 10 minut. Míchejte. Přidejte rajčata, víno, ocet a hrášek nebo fazole. Tolik vody, aby bylo maso zakryté. Ztlumte plemen a pomalu vařte 2 až 2 ½ hodiny, dokud nebude maso velmi měkké a omáčka příjemně nezhoustne. Pokud bude potřeba, přidejte v průběhu vaření trochu horké vody. Rozdělte estofado do misek a na každou porci rozdrobte trochu sýra
Komentáře
Celkem 0 komentářů