Etiopská polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:48 v kategorii Polévky, přečteno: 20x
Budete potřebovat: ½ nakrájené cibule, 1 menší nakrájenou mrkev, 1 lžičku čerstvě nastrouhaného zázvoru, 3 stroužky česneku, 1 lžičku kari koření, 1 lžičku pískavice řecké seno, 2 ½ hrnku zeleninového vývaru, ¼ hrnku rajčatového protlaku, ¼ hrnku hnědé nebo zelené čočky, 1 bramboru nakrájenou na kostičky, ¼ hrnku celozrnné těstovinové rýže
Postup: Při vysoké teplotě si osmahněte cibuli, dokud nezhnědne. Snižte teplotu na střední plamen a přidejte mrkev, zázvor, česnek, kari, pískavici řecké seno a nechte dohromady asi 1 minut dusit. Přidejte zeleninový vývar a rajský protlak. Důkladně vývar s rajským protlakem promíchejte a přiveďte k varu. Poté přidejte čočku a stále míchejte. Jakmile polévka dojde opět k varu, přiklopte pokličkou, snižte teplotu na nízký stupeň a nechte ještě 20 minut vařit. Poté přidejte brambory nakrájené na kostičky a těstovinovou rýži a opět nechte ještě alespoň 5 minut vařit. Nejdůležitější u tohoto receptu je načasování, kdy které potraviny do polévky dáme. Pochopitelně čočka se potřebuje vařit déle než brambory s těstovinovou rýží, ty naopak potřebují jen několik málo minut. Proto dodržujte jednotlivé kroky a časové odstupy.
Komentáře
Celkem 0 komentářů