Exotická květáková polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:47 v kategorii Polévky, přečteno: 23x
Suroviny: květák 1/2 ks, mrkev 1 ks, olej, střední cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, čerstvý zázvor 2 cm, zelená kari pasta, kuřecí vývar 1/2 l, kokosový krém 1 plechovka, čerstvý koriandr, chilli paprička, sůl
Postup: Polovinu většího květáku rozeberte na růžičky, rozložte je na pekáč, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na cca 180 stupňů asi na 20–30 minut, dokud květák nezačne hnědnut a nezměkne. Mezitím na troše oleje v hrnci smažte nakrájenou mrkev a cibuli, dokud mrkev nezačne pouštět šlem, spíše na mírném plameni. Dále do hrnce přidejte nadrobno nakrájený zázvor a česnek. Vše společně restujte ještě asi 1 minutu. Poté přidejte zelenou kari pastu, množství nechám na vás, podle toho, jak máte rádi pálivé. Vše zalijte vývarem a vařte pod pokličkou asi 20 minut. Upečený květák přidejte do hrnce k polévce a vše rozmixujte ponorným mixérem v hladký krém. Nakonec do polévky nalijte kokosové mléko nebo krém a dosolte ji. Podávejte s lístky čerstvého koriandru a chilli papričkou (nemusí být).
Komentáře
Celkem 0 komentářů