Falešná studentská pečeť
Publikováno 19.06.2018 v 15:01 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x
Budeme potřebovat: 200 g kr. cukr, cca 100 ml voda, 150 g mleté vlašské ořechy, 150 g želé bonbóny, 50 g mandle, 1 ks pomeranč, 50 g čokoláda, Glazura: 100 g čokoláda, 2 lžíce olej
Postup přípravy: Do hrnce dáme cukr a zalijeme ho vodou. Necháme ho na mírném ohni za stálého míchání rozpustit a přidáme čokoládu. Promícháme a počkáme, dokud se čokoláda rozpustí a pak hmotu z ohně odstavíme. Přidáme ostatní suroviny (mleté vlašské ořechy, na nadrobno nakrájené želé bonbóny, nasekané mandle, šťávu z pomeranče (můžete přidat i nastrouhanou kůru) a promícháme. Hmotu navrstvíme do formy, například trojúhelníkové nebo do srnčího hřbetu a necháme ztuhnout. Ztuhlou hmotu vyjmeme z formy a polijeme ji rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali 2 lžíce oleje.
Komentáře
Celkem 0 komentářů