Falešný "segedín" z cukety
Publikováno 27.08.2019 v 11:06 v kategorii Cuketa, přečteno: 41x
Suroviny: 700 g vepřové plece, 400 g očištěné cukety bez měkkého středu, 1 větší jemně nastrouhaná syrová brambora, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce protlaku, plná lžíce sádla, 100 g zakysané smetany, masový vývar nebo voda + bujon, 2 bobkové listy, 2 lžíce octu, 2 lžičky cukru, kmín, pepř, sůl, chilli podle chuti
Postup:Maso nakrájíme na kostky, jednu a půl cibule s česnekem nadrobno. Cuketu nastrouháme nahrubo, brambor najemno. Na sádle orestujeme cibuli do zlaté barvy a přidáme česnek a kmín.Vmícháme papriku, protlak, zamícháme, zalijeme cca půl litrem vývaru a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vhodíme maso a necháme zprudka zatáhnout.Dolijeme vývarem tak, aby nebyl výše než maso. Přidáme bramboru, koření, sůl a vaříme do měkka. Mezitím nastrouhanou cuketu smícháme se zbylou cibulí nakrájenou na tenké proužky.Vmícháme ocet a cukr. Pořádně promícháme a necháme odpočívat. Do měkkého masa vmícháme cuketu s cibulí a vaříme pár minut, aby se cuketa úplně nerozvařila.Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Smetanu přidáme k masu a už jen krátce povaříme. Guláš dochutíme případně octem nebo cukrem. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů