Recepty z rájePřes 1000 receptů

Falešný "segedín" z cukety

Publikováno 27.08.2019 v 11:06 v kategorii Cuketa, přečteno: 41x

Suroviny: 700 g vepřové plece, 400 g očištěné cukety bez měkkého středu, 1 větší jemně nastrouhaná syrová brambora, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce protlaku, plná lžíce sádla, 100 g zakysané smetany, masový vývar nebo voda + bujon, 2 bobkové listy, 2 lžíce octu, 2 lžičky cukru, kmín, pepř, sůl, chilli podle chuti

Postup:Maso nakrájíme na kostky, jednu a půl cibule s česnekem nadrobno. Cuketu nastrouháme nahrubo, brambor najemno. Na sádle orestujeme cibuli do zlaté barvy a přidáme česnek a kmín.Vmícháme papriku, protlak, zamícháme, zalijeme cca půl litrem vývaru a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vhodíme maso a necháme zprudka zatáhnout.Dolijeme vývarem tak, aby nebyl výše než maso. Přidáme bramboru, koření, sůl a vaříme do měkka. Mezitím nastrouhanou cuketu smícháme se zbylou cibulí nakrájenou na tenké proužky.Vmícháme ocet a cukr. Pořádně promícháme a necháme odpočívat. Do měkkého masa vmícháme cuketu s cibulí a vaříme pár minut, aby se cuketa úplně nerozvařila.Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Smetanu přidáme k masu a už jen krátce povaříme. Guláš dochutíme případně octem nebo cukrem. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?