Fantastické knedlíčky ze staršího pečiva se slaninou
Publikováno 11.06.2018 v 09:44 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 28x
Suroviny: 200 g staršího pečiva (chléb nebo rohlíky), 100 ml mléka, 40 g hladké mouky, 40 g slaniny, podle chuti sůl a pepř, trochu petrželka, na zahuštění dětská krupice, 2 ks vejce, Pl olej
Postup: Slaninu nakrájíme na drobno (nakrájejte opravdu na menší kousky, aby se vám knedlíčky po uvaření nerozpadávali) a na rozpálené pánvi, na které jsme rozpálili 2 lžíce oleje orestujeme dozlatova. Starší pečivo (rohlíky nebo chleba) nakrájíme na kostičky a zalijeme ho mlékem. K pečivu přidáme orestovanou, nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou petrželkou, ochutíme solí a pepřem, přidáme mouku a rozšlehaná vajíčka. Vše spolu promícháme a podle potřeby přidáme i dětskou krupici. Krupicí celou hmotu zahustíme, ale přidáváme ji pouze tehdy, pokud z hmoty nelze tvarovat knedlíčky. Záleží na pečivu, jako tuhé bylo, proto si to třeba vysledovat. Z hmoty vytvarujeme kuličky, které házíme do horké vody a vaříme je cca 10 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů