Farmářský guláš
Publikováno 18.10.2018 v 08:29 v kategorii Hovězí, přečteno: 39x
Suroviny: 800 g hovězí kližky, 100 g cibule, 100 g pórku, 100 g mrkve, 10 stroužků česneku, 5-6 brambor, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, mletý černý pepř, 100 g rajčatového protlaku, cca 30 g sušených lesních hub,1-1,5 l hovězího vývaru, 0,5 l suchého červeného vína, sádlo, sůl
Postup:Na sádle osmahneme kostky masa, pak je osolíme, opepříme a hrnec odstavíme z tepla.Na druhé části sádla na pánvi osmahneme na větší kousky nakrájenou zeleninu (vše kromě brambor, česnek jen podélně rozříznutý napůl), přidáme koření a po chvilce protlak. Po orestování protlaku přidáme houby, směs trochu podlijeme vodou a odvaříme.Zeleninu přidáme k masu, zalijeme vínem a hovězím vývarem a pod pokličkou dusíme do téměř úplného změknutí masa.Přidáme brambory, krájené na větší kostky a dovaříme zcela doměkka.
Komentáře
Celkem 0 komentářů