Fazolky na smetaně
Publikováno 04.10.2018 v 09:28 v kategorii Luštěniny, přečteno: 36x
Suroviny:malé brambůrky 500 g,čerstvé fazolové lusky (nebo mražené) 400 g,sůl,cukr 1 lžíce,ocet 1 lžíce, máslo 1 lžíce, cibule 1 ks,uzená masitá slanina 100 g,hladká mouka 2 plné lžíce, čerstvě namletý pepř,zakysaná smetana 1 kelímek,vejce 4 ks
Postup:Brambůrky omyjte, nakrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Fazolkám odkrojte oba konce, nakrájejte je na 5 cm velké kousky, properte a vařte asi 7 minut ve vodě se lžičkou soli, lžící cukru a lžící octa. Poté slijte, vývar uchovejte.V nepřilnavém hrnci rozehřejte máslo, orestujte na něm cibuli nakrájenou nadrobno a prorostlou uzenou slaninu nakrájenou na malé kostičky. Zaprašte hladkou moukou, zarestujte a zalijte vývarem z fazolek tak, aby vznikla hustá omáčka. Rozšlehejte metlou, dosolte a trochu opepřete, přisypte fazolky a nechte provařit na mírném ohni 10 minut. Nakonec metličkou vmíchejte kelímek zakysané smetany. Pokud je potřeba, zřeďte vývarem z fazolek na požadovanou konzistenci. Mezitím v rendlíku vařte vejce 6 minut, pak oloupejte a podávejte s fazolkami na smetaně a bramborami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů