Fazolová pánev s klobásou
Publikováno 15.06.2018 v 14:03 v kategorii Luštěniny, přečteno: 31x
Suroviny: extra panenský olivový olej 2 lžičky, kvalitní klobása 500 g, středně velká mrkev 3 ks, cibule šalotka 2 ks, česnek 2 stroužky, tmavé fazole 2 plechovky, vývar 500 ml, sůl, čerstvě namletý pepř, bílý jogurt k podávání, čerstvá hladkolistá petržel
Postup: V kastrolu rozehřejte olej a asi 8 minut na něm restujte na kolečka nakrájenou klobásu. Vyjměte a nechte stranou. V kastrolu teď asi 4 minuty opékejte na kostičky pokrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou šalotku, případně cibuli. Osolte a opepřete, vložte prolisovaný česnek a smažte asi 1 minutu. Přidejte scezené a propláchnuté fazole a vývar a uveďte do varu. Vraťte plátky klobásy a povařte spolu asi 10–12 minut. Podávejte posypané najemno nakrájenou petrželkou, případně s kopečkem jogurtu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů