Fettuccine s česnekovo-parmazánovou omáčkou z jedné pánve
Publikováno 11.06.2018 v 14:57 v kategorii Těstoviny, přečteno: 30x
Suroviny: olivový olej 1 lžíce, rozdrcený česnek 4 stroužky, kuřecí vývar 2 hrnky, mléko 1 hrnek, máslo 2 lžíce, suché fettuccine 300 g, sůl, čerstvě namletý černý pepř, čerstvě nastrouhaný parmazán 1/4 hrnku, nasekaná hladkolistá petržel 2 lžíce
Postup: V hluboké pánvi rozpalte olivový olej na středním plameni. Přidejte česnek a za stálého míchání restujte, až se rozvoní – trvá to 1–2 minuty. Do pánve přidejte kuřecí vývar, mléko, máslo a těstoviny. Vše dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu, potom zmírněte oheň a za občasného míchání vařte, dokud nebudou fettuccine uvařené al dente. Trvá to 15–20 minut, podle zvoleného druhu. Poté k těstovinám vmíchejte parmazán. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu mléka. Servírujte horké, ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů