Filety s koprovým přelivem
Publikováno 23.11.2018 v 11:40 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 41x
Suroviny:500 g filetů (z tresky, okouna, štiky, pstruha…), sůl, bílý pepř, citronová šťáva, kopr, máslo nebo olej na smažení
Na přeliv:40 g másla, 10 g hladké mouky, 1 lžíce čerstvě nasekaného kopru, sůl, cca 180 ml plnotučného mléka nebo smetany na vaření, citronová kůra, citronová šťáva, cukr krupice
Postup:Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i trošičku čerstvé, na jemno nastrouhané kůry z citronu. Necháme odležet v teple cca hodinku, pak smažíme na rozpuštěném másle s trochou oleje nebo jen na oleji z obou stran.Přeliv: na rozpuštěném másle necháme zpěnit hladkou mouku (světlá jíška), ke které nasypeme nasekaný kopr a špetku citronové kůry. Vše osmažíme jen krátce, za stálého míchání přilijeme mléko nebo smetanu dle požadované hustoty, krátce provaříme, dochutíme solí, citronovou šťávou a malým množstvím cukru. Vše dle vlastní chuti.Filety na talíři přelijeme koprovým přelivem (bešamelem) a podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů