Recepty z rájePřes 1000 receptů

Finská rybí polévka Lohikeitto

Publikováno 07.12.2018 v 13:38 v kategorii Polévky, přečteno: 43x

Suroviny:ořez z ryb (hlava, páteř…) asi 1 kg, mrkev 1 ks,petržel 1 ks,malá bílá cibule 1 ks,brambory 2 ks,máslo 2 lžíce,mražený hrášek 2 lžíce,smetana ke šlehání 200 ml,filet z lososa 200 g,čerstvý kopr 1/2 svazku,citronová šťáva k dochucení, sůl a čerstvě namletý bílý pepř

Postup:Nejprve připravte rybí vývar. Rybí ořez vložte do hrnce, zalijte 1 l vody, přidejte oloupanou mrkev a petržel, přiveďte k varu, seberte pěnu, ztlumte teplotu a nechte mírně probublávat 45 minut. Vývar sceďte, rybí maso oberte, kosti a hlavy vyhoďte. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky. Cibuli a brambory oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno, brambory na kostky. V hrnci rozehřejte máslo, orestujte na něm cibuli, vsypte brambory, zalijte scezeným vývarem a vařte, až brambory změknou. Rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Vsypte do něj hrášek, mrkev a petržel, vlijte smetanu a povařte 3 minuty. Lososa zbavte kůže a kostí, nakrájejte ho na kostky, kopr nasekejte nadrobno a vsypte obojí do polévky. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a podávejte.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?