Fleky se zelím
Publikováno 11.06.2018 v 14:56 v kategorii Těstoviny, přečteno: 18x
Ingredience: 400 g těstovin – fleků, podle potřeby sůl, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 500 g hlávkového zelí, trocha pepře, trocha kmínu, 50 ml vývaru, 80 ml smetany, na vymazání zapékací formy tuk, 100 g nastrouhaného uzeného sýra
Postup: Fleky uvaříme v osolené vodě dle návodu na sáčku. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na lžíci sádla pomalu smažíme do světle růžova najemno nasekanou cibuli. Zelí očistíme, nakrájíme na čtverečky, přisypeme k orestované cibuli, posypeme kmínem, pepřem, osolíme, podlijeme troškou vývaru a dusíme asi 12 minut. Vychladlé zelí promícháme s fleky a smetanou. Zapékací misku vymažeme tukem, vložíme do ní těstoviny se zelím, posypeme sýrem a v troubě při 200 °C zapékáme 15–20 minut dorůžova. Můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů