Francouzské brambory
Publikováno 11.06.2018 v 12:25 v kategorii Brambory, přečteno: 18x
Ingredience: trocha olivový olej, 1 svazek jarní cibulka, 500 g mleté hovězí maso, trocha sůl, pepř a provensálské bylinky, 5 velkých brambory, 3 lžíce červená čočka, 1 smetana na vaření, 100 g parmezán
Postup: Na pánev dáme trochu oleje a přidáme nakrájenou cibulku. Osmahneme a přidáme maso. Osolíme, opepříme, přisypeme provensálské bylinky a propláchnutou čočku. Podlijeme a dusíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pekáček vymažeme olejem, dáme půlku brambor, osolíme. Pak rozprostřeme masovou směs. Další vrstva jsou zase brambory. Smetanu svaříme s provensálskými bylinkami. Nalijeme na brambory. Posypeme parmezánem a upečeme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů