Francouzské truffles
Publikováno 09.07.2018 v 14:28 v kategorii Moučníky, přečteno: 36x
Suroviny: 100g hořké čokolády, 100g mléčné čokolády, 140 ml smetany na šlehání, 30g másla, kakao na obalení
Postup:Najemno nastrouháme obě čokolády do misky. Mezitím dáme vařit smetanu. Jakmile začne vřít, nalijeme ji na nastrouhanou čokoládu a promícháme. Přidáme máslo a čokoládu necháme zcela rozpustit. Občas podle potřeby promícháme. Když směs vychladne na pokojovou teplotu, vložíme ji minimálně na 3 hodiny do ledničky ztuhnout. Z takto připravené hmoty tvarujeme rukama menší kuličky, které následně obalujeme v pravém kakau. Obalené kuličky vložíme asi na čtvrt hodiny zpět do ledničky, aby znovu trochu ztuhly. Po vyjmutí je pak můžeme ihned podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů