receptyzraje.infoblog.czPřes 1000 receptů

Francouzské truffles

Publikováno 09.07.2018 v 14:28 v kategorii Moučníky, přečteno: 0x

Suroviny: 100g hořké čokolády, 100g mléčné čokolády, 140 ml smetany na šlehání, 30g másla, kakao na obalení

Postup:Najemno nastrouháme obě čokolády do misky. Mezitím dáme vařit smetanu. Jakmile začne vřít, nalijeme ji na nastrouhanou čokoládu a promícháme. Přidáme máslo a čokoládu necháme zcela rozpustit. Občas podle potřeby promícháme. Když směs vychladne na pokojovou teplotu, vložíme ji minimálně na 3 hodiny do ledničky ztuhnout. Z takto připravené hmoty tvarujeme rukama menší kuličky, které následně obalujeme v pravém kakau. Obalené kuličky vložíme asi na čtvrt hodiny zpět do ledničky, aby znovu trochu ztuhly. Po vyjmutí je pak můžeme ihned podávat.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?