Francouzský bramborový salát
Publikováno 12.10.2018 v 09:45 v kategorii Saláty, přečteno: 21x
Ingredience: 800 g brambor typu A,100 ml suchého bílého vína
Na zálivku:1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř, hrst hladkolisté petržele a troška estragonu, 2 šalotky, 1 lžička hrubozrnné hořčice, 1 lžička medu, 1 jarní cibulka
Postup:Brambory oškrábejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je nakrájejte na plátky o síle cca 1 cm, zalijte vínem a nechte vychladnout. Smíchejte si všechny suroviny na zálivku (bylinky, šalotky a jarní cibulku nasekejte najemno), a jakmile budou brambory už jen vlažné, nikoliv horké, nalijte ji na ně. Opatrně promíchejte. Díky tomu se všechny chutě do brambor dobře vsáknou. Salát zakryjte fólií a nechte rozležet ideálně několik hodin v chladničce. Půl hodiny před podáváním (tj. klidně na dobu přípravy candáta) ho vyndejte ven, jeho chuť bude výraznější, když nebude úplně studený.
Komentáře
Celkem 0 komentářů