Frikasé z králíka
Publikováno 12.06.2018 v 08:52 v kategorii Králík, přečteno: 22x
Suroviny:1 mladý králík, 90 g slaniny, 90 g másla, 30 g hladké mouky, 100 ml bílého vína, 2 žloutky, 4 cibule, 4 hřebíčky, muškátový květ, majoránka, tymián, mletý pepř, kousek kůry z dobře omytého citronu, sůl
Postup:Rozehřejeme kousek másla, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, očištěného, naporcovaného králíka, drobně nakrájenou cibuli a dusíme tři minuty. Přidáme koření, bylinky, sůl, vše podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou asi 50 minut. Zbývající změklé máslo rozetřeme s hladkou moukou, přidáme do šťávy, rozmícháme a dusíme, až je králičí maso měkké. Porce masa přeložíme na talíře, do šťávy přidáme žloutky rozšlehané s vínem, citronovou kůru, rozmícháme, hned sundáme z plotýnky, aby se šťáva nevařila. Šťávu nalijeme na králičí porce a podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů