Gazpacho
Publikováno 11.06.2018 v 07:46 v kategorii Polévky, přečteno: 16x
Suroviny: 2 x 400 g krájených rajčat s bazalkou, 2 salátové okurky, 2 zelené papriky, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 2 plátky toustového chleba, hrst lístků čerstvé bazalky, 100 + 50 ml extra panenského olivoveho oleje, 2 lžíce vinného octa, římský kmín, pepř, sůl, 100 ml smetany ke šleháni, žloutek, 4 krevety
Postup: Zeleninu a chléb nakrájejte nadrobno a promíchejte s kořením, octem a olejem (100 ml). Překryjte folií a nechejte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Poté vše vložte do mixéru a spolu se zbylým olejem, žloutkem a smetanou dobře promixujte. Hotovou polévku propasírujte přes cedník a dejte vychladit. Mezitím si na pánvi na oleji opečte krevety, asi 2 minuty z každé strany, a ozdobte jimi gazpacho na talíři. Krevety povýší tuto tradiční španělskou polévku na slavnostní jídlo, ale stejně dobře jí můžete ozdobit i plátky avokáda.
Komentáře
Celkem 0 komentářů