Glazovaná směs špekáčků s mrkví
Publikováno 15.06.2018 v 13:56 v kategorii Ostatní, přečteno: 30x
Suroviny: kvalitní špekáčky, pokrájené na kolečka 4 ks, mrkev, očištěná a pokrájená na kolečka 5 ks, máslo 2–3 lžíce, třtinový cukr 1 lžíce, čerstvá citronová šťáva 1 lžíce, muškátový oříšek 1 špetka, sůl, čerstvě namletý pepř, hladkolistá petržel 1 hrst, čerstvé pečivo k podávání
Postup: V pánvi si nejprve nasucho opečte kolečka špekáčků dozlatova. Až budou špekáčky opečené, vyberte je vařečkou z pánve tak, aby v ní zůstal vypečený tuk a špekáčky odložte stranou. Do uvolněné pánve s tukem (je-li ho moc, trochu odeberte) přidejte 2 lžíce másla, dejte na něj karotku, a asi 5 minut ji opékejte za občasného promíchání. Zkřehne a pořád bude pěkně křupavá. Pak přidejte k mrkvi cukr, citronovou šťávu, muškátový oříšek, sůl a pepř, a vraťte opečené špekáčky. Ještě pár minut společně opékejte, až šťáva zhoustne a mrkve i špekáčky se budou hezky lesknout. Hotové jídlo ozdobte lístky petržele. Takto upravené špekáčky je nejlepší podávat s co nejčerstvějším pečivem, třeba s domácími houskami – skvěle se s nimi vytírá šťáva z talíře i pánve. Lze podávat i s vařenými brambory.
Komentáře
Celkem 0 komentářů