Gratinované brambory se smetanou
Publikováno 11.06.2018 v 12:24 v kategorii Brambory, přečteno: 26x
Suroviny: smetana (30%) 100 ml, mléko 125 ml, moučné brambory 500 g, máslo na vymazání formy 1 lžíce, sůl a čerstvě namletý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, nastrouhaný ementál 50 g
Postup: Smetanu smíchejte s mlékem. Brambory omyjte a oloupejte, tmavá a zelená místa vykrájejte. Brambory nakrájejte nebo nakrouhejte na tenké plátky. Troubu vyhřejte na 180 stupňů. Ohnivzdornou formu vymažte máslem. Plátky brambor urovnejte vějířovitě do vrstev, každou vrstvu osolte, opepřete, nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Po stranách nalijte smetanovou směs, vše posypte sýrem a vločkami másla. V troubě pečte 50 minut, až budou brambory měkké a opečené dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů