Gratinovaný květák v sýrovém bešamelu
Publikováno 27.08.2018 v 08:32 v kategorii Ostatní, přečteno: 34x
Suroviny: Květák (rozebraný na růžičky),hermelín 1 ks, niva 100 g,pár plátků slaniny, mléko cca 400 ml, plátek másla cca 1 a 1/2 cm,hladká mouka 2 lžíce,špetka muškátového oříšku, čerstvý tymián, sůl
Postup: Květákové růžičky povařte v osolené vodě do poloměkka, ještě se pak budou dopékat v troubě. Přendejte je do zapékací misky a zasypejte kousky slaniny. Z másla a mouky upražte světlou jíšku, kterou postupně zalévejte mlékem a důkladně rozmíchávejte hrudky dohladka. Pak přidejte nastrouhané sýry, osolte a okořeňte muškátovým oříškem a tymiánovými lístky. Bešamelovou omáčku udržujte stále teplou, jinak vám začne rychle tuhnout. Květák se slaninou zalijte bešamelovou omáčkou a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Zapékejte dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů