Recepty z rájePřes 1000 receptů

Grilovaná kuřecí prsíčka marinovaná s limetkou a zázvorem, domácí rajčatová salsa

Publikováno 12.06.2018 v 12:48 v kategorii Kuřecí, přečteno: 8x

Na kuřecí prsa: 600–800 g Kuřecích prsou, 1,5 cm kořene čerstvého zázvor, 1 limetka, 1 stonek koriandru, 1 PL hnědého cukru, 4 PL rostlinného oleje, cukr a sůl na dochucení

Na rajčatovou salsu: 400 g rajčat, 100 g červené cibule, 2 stroužky česneku, 2 PL sekané petrželky, 1 chilli paprička, kůra z 1 citrónu, šťáva z 1 citrónu, sůl

Postup: Kuřecí prsa: Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Do mísy dáme nakrájenou limetku na tenké plátky, přidáme olej, nastrouhaný kořen zázvoru, sekaný koriandr, cukr a sůl. Vše promícháme a do vzniklé marinády přidáme kuřecí prsa. Vše dáme marinovat na 2 hodiny do lednice. Po 1 hodině maso v marinádě otočíme. Před grilováním si marinádu setřeme o hranu nádoby, aby se zázvor nepřepaloval, a grilujeme.

Rajčatová salsa: Z rajčat vykrojíme tvrdou část od stopky a na vrchu nakrojíme křížek. Na 20 vteřin je ponoříme do vroucí vody a ihned vychladíme v ledové vodě, abychom zbavili rajčata slupky. Po té je nakrájíme na malé kostičky, přidáme nadrobno krájenou červenou cibuli, nasekaný česnek s koriandrem a chilli papričkou. Nastrouháme citrónovou kůru a přidáme ji společně s citrónovou šťávou. Vše promícháme a dochutíme solí.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?