Recepty z rájePřes 1000 receptů

Griotkové řezy

Publikováno 19.06.2018 v 14:59 v kategorii Řezy, přečteno: 75x

Ingredience: 500 g višní, 100 ml griotky, 180 g hladké mouky, 80 g mletých mandlí, 2 lžíce kakaa, 1 lžička kypřicího prášku, 5 vajec, 200 g cukru moučky, 2 lžíce oleje, 300 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink, 150 g cukru krupice, 200 g másla, 1 dortová želatina, 3 lžíce cukru moučky

Postup:Višně rozpůlíme, vypeckujeme a zalijeme griotkou. Mouku promícháme s mandlemi, kakaem a kypřicím práškem. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a 3 lžícemi horké vody do pěny. Pak přidáme olej, mouku a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do formy a upečeme.Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustou hmotu. Přisladíme krupicovým cukrem a po ochlazení postupně zašleháme máslo. Višně scedíme a necháme okapat. Šťávu s griotkou doplníme vodou na celkový objem 250 ml. Studený korpus potřeme krémem a poklademe višněmi. Balení želatiny (na 250 ml tekutiny) promícháme se 3 lžícemi cukru. Přilijeme višňovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu. Po částečném ochlazení moučník želatinou přelijeme, necháme ztuhnout a v chladničce rozležet.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?