Guláš se švestkami
Publikováno 12.06.2018 v 08:09 v kategorii Hovězí, přečteno: 29x
Ingredience: 2 cibule, trocha oleje, 700 g hovězího masa, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce povidel, podle potřeby sůl, pepř, bobkový list, nové koření, 200 ml červeného vína, 150 g sušených švestek, 1 lžíce hladké mouky
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme na kostky pokrájené maso, opečeme ze všech stran, pak vmícháme mletou papriku, povidla, sůl, pepř, nové koření, bobkový list a nakonec přilijeme víno. Promícháme a přidáme polovinu švestek a tolik vody, aby bylo maso ponořené. Dusíme, až je maso měkké. Pak přidáme zbytek švestek a mouku rozmíchanou v troše vody. Ještě 15 minut povaříme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů