Gulášová polévka s paprikami
Publikováno 11.06.2018 v 07:44 v kategorii Polévky, přečteno: 23x
Seznam přísad: 1/2 kg přední hovězí maso, 2 ks červená cibule, 3 stroužek česnek, kousek sádlo, 1 plechovka rajčatový protlak, 1 lžíce mletá sladká paprika, trochu mletý nebo drcený kmín, 1 a 1/2 l voda nebo vývar, 1/2 kg brambor, 1 ks červená paprika, 1 ks žlutá paprika, 1 ks párek nebo klobása, Sůl, pepř mletý, zelená petrželka na ozdobu
Postup: Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci si rozehřejeme kousek sádla a osmažíme na něm nejprve cibuli, po pár minutách i česnek a po další minutě přihodíme i pokrájené maso. To osmahneme dozlatova ze všech stran. Stáhneme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, mletou sladkou papriku a trochu kmínu. Zalijeme vodou nebo vývarem a dáme opět vařit. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Červenou i žlutou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Také párek (popř. klobásku) pokrájíme na kolečka. Když je maso téměř měkké, přidáme do polévky pokrájené brambory, papriky i párek (klobásku) a vše dovaříme doměkka. Dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů