Harira
Publikováno 01.10.2018 v 14:33 v kategorii Polévky, přečteno: 28x
Ingredience: cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, sušený zázvor 2 lžičky, čerstvě mletý pepř 1 lžička, kurkuma 2 lžičky, čerstvě nadrcený římský kmín 1 lžička, mletý šafrán 1/2 lžičky, skořice 1 svitek, rajčata 2 plechovky, vývar 1 l, cizrna 1 plechovka, červená čočka 1 hrnek, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby, koriandr nebo listová petržel dle chuti
Příprava: V hrnci na oleji nechte změknout nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne cibulka lehce hnědnout, přidejte česnek nakrájený na tenké plátky a všechno koření. Půl minuty nechte opékat, aby se koření hezky rozvonělo. Pak přilijte rajčata a vývar, přiveďte k varu, přidejte čočku i cizrnu, osolte a nechte na mírném stupni vařit tak dlouho, dokud čočka nebude hotová, zabere to asi 20 minut. Na talíři ozdobte koriandrem nebo petrželkou (pokud jako já nemáte koriandr rádi).
Komentáře
Celkem 0 komentářů