Recepty z rájePřes 1000 receptů

Hlívy na smetaně s kynutým knedlíkem

Publikováno 11.06.2018 v 10:20 v kategorii Houby, přečteno: 27x

Suroviny: 500 g čerstvé hlívy, 2 ks středně velké cibule, podle potřeby olej, špetka sůl, pepř, špetka sladká mletá červená paprika, 2,5 dcl smetana 33%, podle potřeby mléko, podle potřeby hladká mouka, podle chuti vegeta, 2 kostky maggi hřibové

Postup přípravy:Omyté hlívy si nakrájíme (hlavičky, případně i stonky) na proužky, orestujeme si na oleji na kostky nakrájenou cibulku a přidáme nakrájené hlívy. Osolíme, opepříme, přidáme trochu sladké červené mleté papriky a zamícháme. Za stálého míchání chvíli podusíme a zalijeme vodou. Přivedeme do varu, přidáme maggi kostky hřibové a na mírném ohni povaříme. Uvařené zalijeme sladkou smetanou. Do trochy mléka přidáme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Dochutíme vegetou a chvíli povaříme. Podáváme s knedlíkem, případně s penne těstovinou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?