Hořčičné kuře
Publikováno 12.06.2018 v 11:48 v kategorii Kuřecí, přečteno: 18x
Suroviny: pancetta 30 g, menší cibule 1 ks, olivový olej, kuřecí stehna rozdělená na horní a spodní 3 ks, dijonská hořčice 3 lžíce + 1 lžíce na dokončení, špetka uzené papriky, mletá sladká paprika 1/2 lžičky, bílé víno 1,5 dl, čerstvý tymián 1 snítka, sůl, crème fraîche 3 lžíce
Postup: Nejprve dejte marinovat kuře, v míse kousky kuřete promíchejte s hořčicí, uzenou a sladkou paprikou. Pancettu nakrájejte na kostičky a v hrnci ji opečte dozlatova. Slaninu poté vyndejte, do hrnce dejte nadrobno nasekanou cibuli a nechte ji zesklovatět. Cibuli pak také vyndejte a na troše oleje opečte kuře ze všech stran dozlatova. Kuře z hrnce vyndejte, vraťte tam cibuli a pancettu, vlijte víno a s jeho pomocí odlepte připečené kousky z hrnce do tekutiny. Přidejte tymián a vraťte kuře, dosolte. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte asi 40 minut probublávat, dokud nebude kuře u kosti hotové. Do omáčky s kuřetem vmíchejte ještě lžíci hořčice, crème fraîche, případně ještě dosolte, nechte krátce povařit a servírujte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů