Recepty z rájePřes 1000 receptů

Horňácký guláš

Publikováno 15.06.2018 v 08:19 v kategorii Vepřové, přečteno: 37x

Potřebujeme: 900 g vepřového bůčku, 200 g bílých fazolí, bobkový list, 200 g cibule, mletou papriku, majoránku, 60 g hladké mouky, 150 g škvařeného sádla, 300 g debrecínských párků, sůl, pepř, kmín, česnek, 200 g leča, 200 g smetany

Postup: Přebrané fazole vypereme a necháme namočené přes noc. V téže vodě je druhý den uvaříme doměkka. Bůček řádně omyjeme, případně vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova na 2/3 sádla. Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme, přidáme pepř a kmín, podusíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak přidáme mletou papriku, třený česnek a majoránku. Maso promícháme s vařenými fazolemi, přimícháme lečo, přidáme smetanu rozšlehanou s hladkou moukou a za stálého míchání povaříme. Při podávání klademe na každou porci opečený párek.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?