Houbová cibulačka
Publikováno 11.06.2018 v 07:43 v kategorii Polévky, přečteno: 21x
Ingredience:1 l silného hovězího vývaru, 2 hrsti sušených hřibů, 6 cibulí, 2 lžičky cukru, 2 lžíce másla, 1 lžička sušeného tymiánu, sůl, pepř
Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, cukr, tymián a dobře osolíme. Na mírném plameni cibuli necháme karamelizovat alespoň 30 minut do zhnědnutí. Pokud se cibule přichytí na dno, podlijeme ji trochou vody a pokračujeme. Sušené hřiby si mezitím namočíme v trošce horké vody. Karamelizovanou cibuli zalijeme vývarem, přidáme hřiby a společně povaříme asi 15 minut. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů