Houbová koprová omáčka se zakysanou smetanou
Publikováno 08.10.2019 v 13:01 v kategorii Omáčky, přečteno: 36x
Suroviny: 1 větší cibule, 200 g čerstvých lesních hub, 200 g zakysané smetany pokojové teploty, 1 lžíce čerstvě nasekaného kopru (lze i sušený), plnější lžíce másla, vývar dle potřeby
Postup: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky nebo kostičky pokrájené očištěné lesní houby, které na cibuli smažíme zvolna do povadnutí, pak je podlijeme troškou vývaru, osolíme a za občasného promíchání je pomalu dusíme pod poklicí cca 10-15 minut a dle potřeby podléváme. Podléváme minimálně, abychom nemuseli omáčku zahušťovat. Ke konci dušení přidáme k houbám i čerstvě nasekaný kopr. Poté houby odstavíme. Smetanu pokojové teploty v kelímku promícháme vidličkou se špetkou soli a vmícháme do houbové směsi. Je-li třeba, přidáme trošku vývaru na zředění a můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů