Recepty z rájePřes 1000 receptů

Houbová koprová omáčka se zakysanou smetanou

Publikováno 08.10.2019 v 13:01 v kategorii Omáčky, přečteno: 36x

Suroviny: 1 větší cibule, 200 g čerstvých lesních hub, 200 g zakysané smetany pokojové teploty, 1 lžíce čerstvě nasekaného kopru (lze i sušený), plnější lžíce másla, vývar dle potřeby

Postup: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky nebo kostičky pokrájené očištěné lesní houby, které na cibuli smažíme zvolna do povadnutí, pak je podlijeme troškou vývaru, osolíme a za občasného promíchání je pomalu dusíme pod poklicí cca 10-15 minut a dle potřeby podléváme. Podléváme minimálně, abychom nemuseli omáčku zahušťovat. Ke konci dušení přidáme k houbám i čerstvě nasekaný kopr. Poté houby odstavíme. Smetanu pokojové teploty v kelímku promícháme vidličkou se špetkou soli a vmícháme do houbové směsi. Je-li třeba, přidáme trošku vývaru na zředění a můžeme podávat.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?