Houbové bramboráky
Publikováno 11.06.2018 v 10:19 v kategorii Houby, přečteno: 20x
Ingredience: 800 g brambor, 300 g hříbků, 6 lžic mouky, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 2 lžičky majoránky, 2 lžičky drceného kmínu, sůl, pepř, olej na smažení
Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle do cedníku. Osolíme a necháme okapat. Mezitím si očistíme hřiby a nahrubo je nakrájíme. V pánvi zpěníme máslo, přidáme hříbky, osolíme a orestujeme dozlatova. Okapané brambory ještě vymačkáme a přendáme do mísy. Přidáme vejce, hříbky, mouku, škrob, prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Opepříme, osolíme a promícháme. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, do které sázíme oválné porce těsta. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova (asi 5 až 8 minut). Po usmažení je zbavíme přebytečného tuku na ubrousku a podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů