Recepty z rájePřes 1000 receptů

Houbové bramboráky

Publikováno 11.06.2018 v 10:19 v kategorii Houby, přečteno: 20x

Ingredience: 800 g brambor, 300 g hříbků, 6 lžic mouky, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 2 lžičky majoránky, 2 lžičky drceného kmínu, sůl, pepř, olej na smažení

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle do cedníku. Osolíme a necháme okapat. Mezitím si očistíme hřiby a nahrubo je nakrájíme. V pánvi zpěníme máslo, přidáme hříbky, osolíme a orestujeme dozlatova. Okapané brambory ještě vymačkáme a přendáme do mísy. Přidáme vejce, hříbky, mouku, škrob, prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Opepříme, osolíme a promícháme. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, do které sázíme oválné porce těsta. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova (asi 5 až 8 minut). Po usmažení je zbavíme přebytečného tuku na ubrousku a podáváme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?