Recepty z rájePřes 1000 receptů

Houbové špízy po asijsku

Publikováno 11.06.2018 v 10:17 v kategorii Houby, přečteno: 23x

Suroviny: hnědé žampiony, hlíva ústřičná, houby shitake. pórek

Na marinádu: sójová omáčka, sezamový olej, sezamová semínka, česnek 3 stroužky, cukr, sůl, pepř

Postup: Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a nakrájený česnek. Asi hodinu nechte odležet, aby se chutě spojily. Bílou část pórku nakrájejte na široká kolečka a společně s houbami je střídavě napichujte na namočené špejle. Na dno pekáčku nalijte část marinády, pak položte špízy a navrch opět potřete marinádou. Znovu nechte hodinu odležet a občas špízy v marinádě otočte, aby byly rovnoměrně namočené. Marinované houby vložte do rozpáleného grilu a pečte z obou stran. Hotové špízy nandejte na talíř, polijte zbytkem převařené marinády a posypte čerstvým posekaným pórkem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?