Houbové špízy po asijsku
Publikováno 11.06.2018 v 10:17 v kategorii Houby, přečteno: 23x
Suroviny: hnědé žampiony, hlíva ústřičná, houby shitake. pórek
Na marinádu: sójová omáčka, sezamový olej, sezamová semínka, česnek 3 stroužky, cukr, sůl, pepř
Postup: Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a nakrájený česnek. Asi hodinu nechte odležet, aby se chutě spojily. Bílou část pórku nakrájejte na široká kolečka a společně s houbami je střídavě napichujte na namočené špejle. Na dno pekáčku nalijte část marinády, pak položte špízy a navrch opět potřete marinádou. Znovu nechte hodinu odležet a občas špízy v marinádě otočte, aby byly rovnoměrně namočené. Marinované houby vložte do rozpáleného grilu a pečte z obou stran. Hotové špízy nandejte na talíř, polijte zbytkem převařené marinády a posypte čerstvým posekaným pórkem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů