Houbové šunkofleky
Publikováno 21.03.2019 v 07:34 v kategorii Těstoviny, přečteno: 36x
Ingredience: 300 g houby (směs), 1 ks cibule, 1 lžíce hladká mouka, 200 g mleté maso (směs), 4 ks vejce, 1 balíček těstoviny, 1/2 lžičky drcený pepř, 4 lžíce olej, 100 - 150 ml mléko, 150 g eidam, 1 ks červená cibule, podle chuti sůl, celý kmín, podle potřeby olej na vymazání
Postup: Očištěné houby nakrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olej, na kterém osmahneme cibuli. Přidáme houby i mleté maso. Vše osolíme, poprášíme kmínem a 10 minut restujeme. Pak směs podlijeme vodou a za občasného míchání je dusíme houby doměkka. Pokud se voda během dušení odpaří, přidáme trochu horké vody. Směs podle chuti přisolíme. Těstoviny (vřetena, vrtule) uvaříme v osolené vodě se lžící oleje "na skus", propláchneme a scedíme. Větší červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymastíme olejem a na dno poklademe cibuli. Na cibuli přijde třetina těstovin, polovina masových hub, opět třetina těstovin a zbytek hub. Poslední vrstvou bude zbytek těstovin. Vejce rozkvedláme s mlékem, moukou, solí i pepřem a vaječnou směsí zalijeme připravené těstoviny. Houbové šunkofleky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme přikryté přibližně 20 - 30 minut. Mezitím si nastrouháme sýr na jemném struhadle. Ze šunkofleků sundáme víko, posypeme je sýrem a celým kmínem a ještě 5 minut zapékáme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů