Houbovo-cibulová polévka
Publikováno 11.06.2018 v 07:42 v kategorii Polévky, přečteno: 23x
Ingredience: 3 cibule, 30 g másla, 100 g polévkové zeleniny (směs podle vlastní chuti, může být i mražená), 1 velký brambor, 150 g hub (čerstvé, mražené nebo sušené), dle potřeby sůl a pepř, 1 l vývaru, 200 ml octa4 vejce, na ozdobu kousek natě z jarní cibulky
Postup: Cibule nakrájíme na půlměsíčky a zpěníme na másle. Přidáme zeleninu, oloupaný brambor nakrájený na kolečka, houby, sůl a pepř. Vše zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Připravíme si ztracená vejce. Promícháme vodu s octem a solí (600 ml vody a 200 ml octa), vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny opatrně vpouštíme rozklepnutá vejce. Vaříme přibližně 4 minuty, pak je vyjmeme, roztřepené konce odkrojíme. Na talíři polévku ozdobíme zelenou cibulovou natí a do středu položíme ztracené vejce
Komentáře
Celkem 0 komentářů