Houbový špíz
Publikováno 11.06.2018 v 10:14 v kategorii Houby, přečteno: 21x
Ingredience: 500g stehenních kuřecích řízků, 400g čerstvých hub - nebo žampiony, 1 svazek jarní cibulky - nakrájené na 3 cm kousky
Na marinádu: 80 ml tmavé sójové omáčky, 3 lžíce sladkého rýžového vína Mirin, 1 lžíce zázvoru - najemno nastrouhaného, 1 lžíce cukru krupice, 2 špetky mletého bílého pepře, 3 lžíce sladkého sherry
Postup: V rendlíku promíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, zázvor, cukr, pepř, sherry a na mírném ohni míchejte, až se rozpustí cukr, nechte vychladnout. Do marinády vložte na kousky pokrájené kuřecí maso, očištěné, na větší kousky nakrájené houby a nechte minimálně 1 hodinu marinovat. Pak kuřecí maso, houby a cibulku střídavě navlečte špejle, nebo kovové jehly. Na předehřátém grilu grilujte 12 - 15 minut, nebo až je kuřecí maso propečené. Podávejte například se salátem z červeného zelí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů