Hovězí Bourguignon
Publikováno 18.10.2018 v 08:41 v kategorii Hovězí, přečteno: 38x
INGREDIENCE: 800 g hovězího masa zadního,350 ml červeného vína,100 g žampionů, 1 svazek čerstvých bylin – petrželky, tymiánu, bobkového listu a rozmarýnu,3 ks stroužky česneku, 2 ks mrkve,2 ks cibule, 3 lžíce olivového oleje, 70 g másla,2 lžíce rajského protlaku,1 lžíce hladké mouky, několik kuliček černého pepře, hovězí vývar dle potřeby,sůl
POSTUP:Hovězí maso nakrájíme na kostky (3×3 cm) a promícháme v míse s cibulí a mrkví nakrájenou na kolečka a na plátky nakrájeným česnekem. Zalijeme červeným vínem, přidáme svazek bylin a necháme v chladu marinovat do druhého dne.Druhý den slijeme přes síto víno a vybereme okapané maso a zeleninu. Bylinky vyndáme a spolu s marinádou uschováme na pozdější použití.V širším hrnci se silnější stěnou zprudka za stálého míchání osmahneme okapané maso a zeleninu. Mírně osolíme a okořeníme pepřem, přidáme marinádu, bylinky a na půlky nakrájené žampiony. Přikryjeme poklicí a necháme na velmi mírném plameni dusit, pozvolna, tak 3 hodiny, směs podle potřeby podléváme teplým hovězím vývarem.Máslo dáme do menší mističky, přidáme k němu mouku a prsty třeme dohladka. Z máslové směsi vytvoříme dvě menší kuličky a těmi zahustíme bourguignon. Poté ochutíme protlakem a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů