Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem
Publikováno 01.10.2018 v 14:15 v kategorii Hovězí, přečteno: 62x
Suroviny:750 g hovězí kližky, sůl, 2 lžíce másla, 2 cibule, 100 g slaniny, 400 ml červeného vína, 250 ml vývaru na podlití, 2 bobkové listy, 1 lžička nového koření, 1 lžička drceného pepře, ½ lžičky drceného jalovce, pár snítek tymiánu, malý kousek citronové kůry, 50 g rajčatového protlaku, 2 plátky chleba na zahuštění, 2 lžíce švestkových povidel
Postup:Maso nakrájejte na kostky a osolte. Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Pak přihoďte nakrájenou slaninu a opečte. Nakonec přidejte nakrájenou kližku a opečte ze všech stran. Podlijte červeným vínem a vývarem, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a nechte pod pokličkou dusit. Když je maso již téměř měkké, odeberte trochu omáčky do misky a nadrobte k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky. Dobře rozetřete na hladkou kaši a potom vmíchejte zpátky k masu. Guláš dochuťte povidly a vařte do úplného změknutí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů